Verdienmodellen

De manier waarop een bedrijf geld verdient wordt een verdienmodel genoemd. Er zijn tal van mogelijke verdienmodellen, waarvan de meeste goed zijn in te vullen met een Winstmagneet Website. Zo kun je bijvoorbeeld vaste producten verkopen of digitale producten zoals een cursus of training.

Vaste producten

Voor het verkopen van vaste producten kun je WooCommerce gebruiken. WooCommerce is een webshop plug-in voor WordPress. Door de optie ‘Producten’ te kiezen kom je bij een overzicht van al je producten. Hier kun je ook een nieuw product aanmaken. Bij de productgegevens kan hier een prijs aan worden gegeven. Ook zijn hier instellingen voor BTW, verzendkosten en manieren van verzenden. Verder kan hiet ook nog een afbeelding aan worden gekoppeld. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel je eigen webshop opzetten.

Digitale producten

Ook kun je digitale producten verkopen via de webshop. Zo kun je in de product pagina je product aanmaken en hier een prijs aan geven. Bij productgegevens heb je de optie ‘virtueel product’. Door dit aan te vinken wordt automatisch de verzendmethode en verzendkosten verwijderd. Hier kan je dan bijvoorbeeld een downloadlink aan koppelen voor een e-book.

Ook kun je een digitale cursus aanbieden. Het is mogelijk pagina’s aan te maken en daar video’s en tekst op te zetten. Vervolgens kun je deze pagina’s alleen zichtbaar maken voor betalende klanten. Het is mogelijk bij de productgegevens bepaalde groepen aan te vinken. Als de klant het product dan koopt komt hij automatisch in deze groep. Je kunt hiervan ook de lengte bepalen waardoor je bijvoorbeeld een abonnement van 6 maanden verkoopt en de klant dus 6 maanden toegang tot die pagina’s heeft. In Woocommerce heb je de mogelijkheid om een betaling te koppelen aan een klantengroep, waardoor mensen dus alleen na betaling toegang hebben tot die pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*