Rollen en Gebruikers

Er zijn verschillende opties in je Winstmagneet Website te vinden over de rechten die je aan gebruikers kunt koppelen. Het is belangrijk dit goed te doen om zo belangrijke informatie af te schermen van bepaalde gebruikers.

Beheer

In het menu aan de linkerkant staat de optie gebruikers. Als je hierop drukt zal een lijst tevoorschijn komen van al de gebruikers die jij hebt aangemaakt. Aan deze gebruiker kun jij een rol koppelen.Schermafbeelding 2014-04-07 om 10.26.21

Abonnee: Een abonnee kan in principe hetzelfde als een gewone bezoeker. Een abonnee hoeft niet bij elke reactie die hij wil plaatsen zijn gegevens in te vullen.

Schrijver: Een schrijver kan berichten aanmaken in WordPress. Hij heeft niet de rechten om deze vervolgens te publiceren.

Auteur: Een auteur kan berichten maken, bewerken en publiceren.

Redacteur: Een redacteur kan berichten maken, bewerken en publiceren. Ook kan een redacteur andermans berichten aanpassen.

Beheerder: Een beheerder heeft de meeste rechten en kan alles. Hij kan zowel berichten maken, bewerken, publiceren en verwijderen (ook van anderen). Verder kan hij bijvoorbeeld ook plug-ins installeren en alle andere opties binnen WordPress aanpassen.

Groups

In het menu aan de linkerkant is ook de optie Groups te vinden. Hiermee kun je ervoor zorgen dat bepaalde pagina’s afgeschermd worden voor bepaalde klanten (Bijvoorbeeld een cursus die alleen zichtbaar is voor betalende klanten).

Als je cursor op deze optie houdt zul je de opties groups, tree, capabilites en options zien. Het is handig om te beginnen met capabalities.

Capabilities

Een capability is een recht wat we later aan een group kunnen koppelen. Bovenin kun je ervoor kiezen een nieuwe capability aan te maken. Hier kun je een naam aan geven en een bijschrijving invullen.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 11.15.54

Hier is bijvoorbeeld de capability voor het bekijken van het winstmagneet plan. Deze gaan we vervolgens aan een group koppelen.

Groups

Klik in het menu aan de linkerkant nogmaals op groups. Hier zul je alle groepen die je hebt gemaakt tezien krijgen. Ook hier kun je bovenin ervoor kiezen een groep aan te maken. Schermafbeelding 2014-04-07 om 11.26.30

Geef hier een naam aan de groep (Tip: gebruik dezelfde naam als de capability). Ook kun je hem hier aan een parent koppelen zodat het mogelijk is een groep binnen een groep te maken. Vul de beschrijving in en voeg vervolgens de capabilities toe. Het is mogelijk om er meerdere aan 1 groep te koppelen.

Op dit moment hebben we dus een groep waar alle gebruikers in komen die het recht hebben een bepaalde pagina te bekijken (Bijvoorbeeld alle betalende klanten die het winstmagneet plan kunnen bekijken).

Product

De volgende stap is het aanmaken van een product. Kies in het menu aan de linkerkant voor ‘Producten’. Maak het product aan dat jij aan de bepaalde groep wil laten zien. Ik heb bijvoorbeeld het product Winstmagneet Plan aangemaakt. Na het invullen van de naam en beschrijven komen we onderaan de pagina bij productgegevens. Hier kun je een prijs aan het product geven en er voor kiezen of het product virtueel, downloadbaar of werkelijk verzonden moet worden.

Ook bij productgegevens is aan de linkerkant een menu te zien. Hier staat ook de optie groups. Hier kun je aanvinken aan welke groep de gebruiker wordt toegevoegd na het kopen van het product. In mijn geval de groep ‘Winstmagneet plan’. Ook kan je de gebruiker tegelijkertijd laten uitschrijven voor een product. Dit is handig als je een product hebt dat geupgrade kan worden.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 11.56.26

Vervolgens kan je ook kiezen voor hoelang de gebruiker aan de groep wordt toegevoegd. Ook is het mogelijk iemand toe te voegen aan een groep zonder dat hij een product koopt door het gebruik van shortcodes. De shortcode [groups_join group="X"] kan in de code van jouw website worden toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld bezoekers toevoegen aan een groep als hij zich inschrijft voor je nieuwsbrief.

Pagina

Als laatste komt de pagina die jij wilt afschermen. Als in het menu aan de linkerkant naar pagina’s gaat kun je een nieuwe pagina toevoegen. Als je hierop klikt zul je aan de rechterkant het blok ‘Access restrictions’ zien. Hier kun je de groep kiezen die de pagina kan bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*