Rapporten

Rapporten Verkoop, Klanten, Voorraden en Belastingen

In het Dashboard van je Winstmagneet Website kun je onder Woocommerce > Rapporten statistieken vinden van je webshop. Deze statistieken kun je filteren op tijd en optie.

Schermafbeelding 2014-08-31 om 16.54.35

Rapporten Websitebezoeken

Je Winstmagneet Website is (of wordt binnenkort) gekoppeld aan de statistiekensoftware Google Analytics. Met deze gratis software kun je o.a. bezoekersaantallen bekijken, conversies meten, afkomst van bezoekers bekijken en meer.

Homepagina Google Analytics + Property’s

Schermafbeelding 2014-08-31 om 16.34.56

Zodra je inlogt via http://www.google.com/analytics kom je in het dashboard terecht. Hier vind je zogenaamde property’s. Iedere property is een website. Het kan dus zijn dat je meerdere property’s hebt omdat je meerdere websites hebt. Kies de website waarvan je de statistieken wilt bekijken, je komt hierna in de pagina ‘Doelgroepoverzicht’.

Doelgroep

In het hoofdstuk doelgroep vind je informatie over demografie, interesses, gedrag, technologie en meer van je bezoekers.

Acquisitie

In dit hoofdstuk vind je o.a. de zoekwoorden waarop je site gevonden is in Google. Door je website aan te passen aan deze woorden kun je daardoor sneller meer bezoekers krijgen. Ook kun je zien van welke websites links naar je website gelegd worden. Hierdoor kun je zien welke kanalen het meeste succes hebben en hierin meer investeren. Een voorbeeld is Admarkt van Marktplaats.

Conversies

Conversies behalen is het meest belangrijke van een website. Bij een conversie is een bezoeker (potentiële) klant geworden, door een formulier in te vullen of een aankoop te doen. Een Winstmagneet Website is standaard voorzien van de zogenaamde e-commerce tracking.

De meeste pagina’s in Google Analytics spreken redelijk voor zich. Het loont zeker om dagelijks een kijkje te nemen in de statistieken omdat je hiermee snel kunt inspelen op veranderingen in je website en in trends van het moment. Zodra er nieuwe functies uitgerold worden door Google dan kun je de nieuwe tips vinden op deze pagina.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*