Nieuwsbrief Opt-In

Met je Winstmagneet Website is het mogelijk om een zogenaamde ‘Nieuwsbrief Opt-In’ te maken zonder technische kennis. Met een goede opt-in pagina voor je nieuwsbrief verhoog je de kans dat bezoekers zich inschrijven.

Inhoud van een goede opt-in pagina

Een goede nieuwsbrief opt-in bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een duidelijke titel; geen titel als ‘Schrijf je in voor onze nieuwsbrief’ maar ‘Groei met je bedrijf en volg onze tips’
  • Een inschrijfbox
  • Een beloning voor de inschrijving
  • Een aantal voordelen van de inschrijving

Een voorbeeld van een goede nieuwsbrief opt-in is hier te vinden: http://winstmagneet.nl/gratis-e-book-winst-google/.

Hoe maak je een opt-in pagina?

Een vergelijkbare nieuwsbrief pagina zoals die van Winstmagneet kun je vrij eenvoudig maken. Voordat je hiermee begint, is het vereist om een Mailchimp account te hebben. De Winstmagneet Website kun je vervolgens aan een Mailchimp lijst koppelen. Na het aanmaken van een Mailchimp account moet je dus ook eerst een lijst maken.

In het Dashboard van je website kun je linksonder in het menu het menuitem OptinSkin vinden. Hier kun je eenvoudig skins maken voor je nieuwsbrief.

  1. Vul een naam in
  2. Kies een design met de pijltjes op je toetenbord
  3. Pas de kleuren naar je wens aan
  4. Klik bij Optin Form Settings op je gewenste e-maildienst
  5. De overige instellingen kunnen in takt blijven. Klik nu onderaan op Create this skin
  6. Klik vervolgens onder OptinSkin op je nieuwe nieuwsbrief skin. Hier zie je een zogenaamde shortcode. Deze kun je in een nieuwe pagina plaatsen.

Maak vervolgens onder Pagina’s een nieuwe pagina aan. Dit wordt je nieuwsbrief opt-in pagina. Maak hier met de kolomfunctie (rechts van Media toevoegen) een indeling zoals die van Winstmagneet.nl. Het beste werkt een tweekoloms indeling met links de inschrijfbox, daaronder de voordelen, rechts een voorbeeld van de beloning.

Beloning

Bezoekers willen graag een beloning voor hun inschrijving voor je nieuwsbrief. Als je een bedrijf in afslankproducten hebt, dan kun je een e-book met afslanktips maken die je als download aanbied na een inschrijving. Dit e-book kun je maken door een Word document met tips te maken en deze om te zetten naar PDF.

Als je het e-book klaar hebt maak je een download pagina aan. In de redirect van de nieuwsbrief plaats je de url van deze pagina, waardoor bezoekers na hun inschrijving op de download pagina komen. Let wel op dat deze pagina alleen een no-index heeft bij de WordPress SEO instellingen anders wordt deze indexeerbaar door Google.

Adverteren

Om je nieuwsbrief inschrijvingen een extra boost te geven kun je een advertentie maken in Facebook, LinkedIn, Twitter of Google en deze aan de opt-in pagina koppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*