Basisinstellingen

Als je ingelogd bent bij het control panel van wordpress zul je automatisch op het dashboard komen. Hier zul je wat informatie over je website vinden zoals het aantal aangemaakte pagina’s en reacties die de bezoekers achter hebben gelaten.

Aan de linkerkant zul je een menu zien. In dit menu staat onder andere de pagina ‘Instellingen’. Als je de cursor erover heen haalt zal een 2e menu verschijnen. Dit menu zal bestaan uit een paar basisinstellingen en extra instellingen als u plug-ins heeft geinstalleerd.

Algemeen

De eerste optie onder instellingen is algemeen.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 09.28.38

Hier is wat belangrijke informatie te vinden zoals te zien op de bovenstaande afbeelding. Verder zullen hier ook nog opties voor datum- / tijdnotaties en taal.

Schrijven

De 2e optie is zijn de instellingen voor het schrijven.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 09.38.11

Hier kun je bijvoorbeeld al je geschreven berichten standaard aan een bepaalde categorie hangen.

Lezen

De 3e optie is lezen.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 09.45.51

Hier kun je ervoor kiezen al je recente berichten te laten zien op je startpagina of hier gewoon een statische pagina van te maken. Als je voor de statische pagina kiest kun je in het drop-down menu voor een pagina kiezen die je hebt gemaakt in WordPress. Verder kun je het maximaal aantal berichten per pagina en het aantal onderwerpen in de rss-feed wijzigen.

Reacties

De 4e optie zijn de instellingen voor de reacties.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 10.04.32

Hier zijn enkele opties te vinden over het maximum aantal reacties dat wordt laten zien en of de gebruiker ingelogd moet zijn of niet om te kunnen reageren.

Media

De volgende optie is media. Hier kan de afmeting van thumbnails worden aangepast. Ook heeft elk plaatje dat je upload naar wordpress een gemiddelde afmeting en een grote afmeting. Deze kunnen hier ook worden aangepast.

De overige opties in het instellingen menu (Als ze aanwezig zijn) zijn geïnstalleerd door de toegevoegde plug-ins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*